Kulinarisk efterår
Tirsdag d. 18. og lørdag d. 22. oktober kl. 10-14
Omfavn efteråret med old nordic cuisine – en unik, gastronomisk oplevelse i oldtidens historiske rammer.
Prøv kræfter med oldtidens køkken og gå på opdagelse i naturens spisekammer sammen med din familie, et par venner eller alene.
Omkring arnestedet i Høvdingens Hus kokkereres udelukkende med fortidens ingredienser som man ville gøre det i Det gamle nordiske køkken.
Som arrangementets afslutning vil vi sammen spise den tilberedte mad ved en lille festmiddag med tilhørende tidstypiske drikkevarer - i naturskønne omgivelser.
MENU:
• Båltilberedt gris og lam
• Mjødkogte æbler
• Flødestuvede svampe
• Fladbrød med smør
• Sød dessert med bær og frugt
PROGRAM:
10.00 Velkomst
Introduktion til jernalderen og tidens ingredienser, dyrkning- og fangstmetoder samt
opbevaring af madvarer
11.00 Fælles madlavning
Herunder:
• Grutning af mel
• Bagning af fladbrød
• Fremstilling af piskeris
• Piskning af smør og flødeskum
• Kogning af grød
• Stegning af kød
• Tilberedning af svampe i mælk og fløde
• Tilberedning af æbler i mjød
• Bål og brændehugning
12.45 Fælles måltid og hygge
13.30 Oprydning – opskriftshæfte udleveres
14.00 Tak for i dag!
En oplevelsesdag for max. 15 personer
TID:
Tirsdag d. 18. oktober kl. 10-14 - KØB BILLET ONLINE
Lørdag d. 22. oktober kl. 10-14 - KØB BILLET ONLINE
STED:
Jernalderlandsbyen Odins Odense, St. Klaus 40, Odense N
MÅLGRUPPE.:
Primært voksne, men børn er også meget velkommen
PRIS:
275 kr. pr. pers.