Kulinarisk efterår

Tirsdag d. 18. og lørdag d. 22. oktober kl. 10-14

 

Omfavn efteråret med old nordic cuisine – en unik, gastronomisk oplevelse i oldtidens historiske rammer.

Prøv kræfter med oldtidens køkken og gå på opdagelse i naturens spisekammer sammen med din familie, et par venner eller alene.

Omkring arnestedet i Høvdingens Hus kokkereres udelukkende med fortidens ingredienser som man ville gøre det i Det gamle nordiske køkken. 

Som arrangementets afslutning vil vi sammen spise den tilberedte mad ved en lille festmiddag med tilhørende tidstypiske drikkevarer - i naturskønne omgivelser. 

MENU:

•    Båltilberedt gris og lam
•    Mjødkogte æbler
•    Flødestuvede svampe
•    Fladbrød med smør
•    Sød dessert med bær og frugt

PROGRAM:

10.00 Velkomst

Introduktion til jernalderen og tidens ingredienser, dyrkning- og fangstmetoder samt 
opbevaring af madvarer

11.00 Fælles madlavning

Herunder:
•    Grutning af mel
•    Bagning af fladbrød
•    Fremstilling af piskeris
•    Piskning af smør og flødeskum
•    Kogning af grød
•    Stegning af kød
•    Tilberedning af svampe i mælk og fløde
•    Tilberedning af æbler i mjød
•    Bål og brændehugning

12.45 Fælles måltid og hygge
13.30 Oprydning – opskriftshæfte udleveres
14.00 Tak for i dag!

En oplevelsesdag for max. 15 personer

TID: 

Tirsdag d. 18. oktober kl. 10-14 - KØB BILLET ONLINE
Lørdag d. 22. oktober kl. 10-14 - KØB BILLET ONLINE

STED:

Jernalderlandsbyen Odins Odense, St. Klaus 40, Odense N

MÅLGRUPPE.:

Primært voksne, men børn er også meget velkommen

PRIS:

275 kr. pr. pers.